POLITIKA VARNOSTI OSEBNIH PODATKOV

POLITIKA VARNOSTI OSEBNIH PODATKOV

PRAVILA VARSTVA ZASEBNOSTI

Varovanje vaših podatkov nam je pomembno. Zato vas vabimo, da pozorno preberete naslednja pravila in se v primeru vprašanj obrnete na našega pooblaščenca za varstvo podatkov na naslov: privacy@groupeseb.com.

Način zbiranja vaših podatkov se lahko razlikuje glede na to, ali se podatki zbirajo prek spletnega mesta ali aplikacije. Če želite izvedeti, kateri upravljavec podatkov je odgovoren za spletno mesto/aplikacijo, ki jo uporabljate, glejte pravno obvestilo.

Katere podatke zbiramo?

Glede na uporabljeno spletno mesto/aplikacijo zbiramo različne vrste podatkov, ki se nanašajo na naslednje:

STRAN – URL

Identifikacijski podatki
(npr. ime, priimek, poštni naslov, e-poštni naslov, telefonska številka)

Podatki o vašem gospodinjstvu
(npr. število oseb doma, število otrok, zakonski stan)

Prijavni podatki, piškotki, tehnični podatki

Anonimni podatki

APLIKACIJE

Aplikacije, povezane s kuhanjem (Actifry, Cookeo / Cook4Me, Companion / Prep & Cook, Smart & Tasty, Cake Factory, Cooking Connect, Reveil Café, Optigrill Smart, Krups Espresso, Latte Smart, Steam'up)

Identifikacijski podatki
(npr. ime, priimek, poštni naslov, e-poštni naslov, telefonska številka)

Podatki o vašem gospodinjstvu
(npr. število oseb doma, število otrok, zakonski stan)

Informacije o prehranskih preferencah

Prijavni podatki, piškotki, tehnični podatki

Anonimni podatki
Aplikacije, povezane z gospodinjskimi izdelki (My Smart Force, Pure Air)

Identifikacijski podatki
(npr. ime, priimek, poštni naslov, e-poštni naslov, telefonska številka)

Podatki o vašem gospodinjstvu
(npr. število oseb doma, število otrok, zakonski stan)

Informacije o prehranskih preferencah

Prijavni podatki, piškotki, tehnični podatki

Geolokacijski podatki
(samo za aplikacijo Pure Air)
Aplikacije za osebno nego (Body Partner)

Identifikacijski podatki
(npr. ime, priimek, poštni naslov, e-poštni naslov, telefonska številka)

Podatki o vašem gospodinjstvu
(npr. število oseb doma, število otrok, zakonski stan)

Prijavni podatki, piškotki, tehnični podatki

Zdravstveni podatki
(npr. višina, teža, telesne mere)

Anonimni podatki

Ali so ti podatki obvezni?

Spletno mesto/aplikacijo lahko uporabljate, ne da bi se identificirali ali nam posredovali kakršne koli podatke. Vendar pa so nekatere storitve ali funkcije dostopne le uporabnikom, ki imajo račun. Poleg tega so nekateri od teh podatkov obvezni za izpolnjevanje zakonskih ali pogodbenih zahtev. Vaše Podatke bomo vedno obdelovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Podlaga za obdelavo

Vaše prostovoljno soglasje za obdelavo vaših podatkov.

Obdelava vaših podatkov je potrebna za izvajanje naših pogodbenih obveznosti.

Te podatke moramo zbirati po zakonu.

Vaše podatke obdelujemo na podlagi zakonitih interesov, ki jih zasledujemo, da bi nenehno izboljševali svoje storitve.

Obvezni podatki so ob zbiranju označeni kot taki; drugi podatki so neobvezni.

Če obveznih podatkov ne boste izpolnili, to ne bo mogoče:
 • dostopati do vseh ali dela storitev spletnega mesta/aplikacije;
 • prejemati izdelkov ali storitev, ki jih ponujamo.

Poleg tega, ko se s spletnim mestom/aplikacijo povežete prek rešitve tretje osebe, zlasti prek družabnega omrežja, nas v skladu s pogoji uporabe pooblaščate, da zbiramo in obdelujemo podatke, za katere ste dovolili javno deljenje prek parametrov te rešitve tretje osebe. Zato lahko te podatke uporabimo za dopolnitev podatkov, ki jih zberemo neposredno od vas.

Zakaj zbiramo vaše podatke?

Za ustvarjanje uporabniškega računa in prijavnih podatkov, če že imate račun na drugem spletnem mestu/aplikaciji, ki pripada tej blagovni znamki ali drugi blagovni znamki družbe Groupe SEB.

Za več informacij glejte poglavje v enotnem računu. Za uporabo informacij o vaših navadah, praksah in vedenju za pošiljanje prilagojenih informacij in ponudb ob upoštevanju vaših izbir v zvezi s tem.

Da bi vam zagotovili informacije ali storitev, ki je primerna za vašo lokacijo.

Za odgovarjanje na vaša vprašanja in zahteve po informacijah o izdelkih in storitvah, ki jih ponujamo, vključno z uporabo spletnega orodja za klepet.

Upravljanje vseh naročil, oddanih na naših spletnih mestih/aplikacijah, zlasti za pošiljanje in sledenje naročenim izdelkom, tiskanje računov in obdelavo morebitnih pritožb.

Da vam na spletnem mestu/aplikaciji zagotovimo prilagojeno vsebino in ponudbe, ki vas bodo verjetno zanimale na podlagi nastavljenih piškotkov. Te piškotke lahko kadar koli upravljate s klikom na povezavo na vsaki strani spletnega mesta / v meniju aplikacije.

Prostovoljno lahko sodelujete v vprašalnikih, anketah ali testih o naših izdelkih in storitvah.

Prostovoljno sodelovanje v nagradnih igrah ali interaktivnih kvizih ali prejemanje nadomestil ali sponzorstev, ki so na voljo na spletnem mestu/aplikaciji.

Za razumevanje funkcij, ki so na voljo na naših spletnih mestih/aplikacijah, in za izboljšanje njihovega delovanja z uporabo piškotkov in podobnih tehnologij. Za več informacij glejte poglavje o piškotkih.

Za izvajanje tržnih raziskav in analiziranje trendov za izboljšanje naših izdelkov in storitev. Podatki, ki jih zbiramo, niso v obliki, ki bi nam omogočala vašo osebno identifikacijo. Ti podatki bodo obdelani v zbirni obliki, kar pomeni, da uporabnikov ne moremo osebno identificirati, in se lahko združijo z drugimi zbirnimi podatki, ki se nanašajo na druge uporabnike, ter s podatki, ki jih zbirajo drugi subjekti v naši skupini.

Za upravljanje vaše naročnine na elektronski poštni seznam (e-novice).

Da vam omogočimo deljenje informacij iz naših spletnih mest/aplikacij prek e-pošte ali družabnih medijev. Za več informacij o funkcijah za deljenje v družabnih omrežjih glejte razdelek Datoteke piškotkov.

Da vam omogočimo objavo komentarjev ali mnenj na naših spletnih mestih/aplikacijah.

Kaj je enotni račun?

Ponujamo vam edinstveno, poenostavljeno izkušnjo.

Ko ustvarite uporabniški račun na spletnem mestu ali aplikaciji, ki pripada eni od blagovnih znamk skupine Groupe SEB, lahko isti račun uporabite za prijavo na drugo spletno mesto ali aplikacijo iste blagovne znamke ali druge blagovne znamke skupine Groupe SEB.

Podobno lahko ob prvem ustvarjanju uporabniškega računa na spletnem mestu ali aplikaciji skupine Groupe SEB zberemo podatke, ki ste nam jih posredovali pred ustvarjanjem uporabniškega računa, da ga lahko dokončamo. Morda ste nam na primer posredovali Podatke, ko ste poklicali storitve za potrošnike, ali nam posredovali Podatke, ko ste sodelovali v prodajni kampanji ali se prijavili na novice ene od blagovnih znamk Groupe SEB.

To vam olajša registracijo, saj vam ni treba ponovno vnašati podatkov, ki ste nam jih že posredovali.

Ta edinstven račun lahko uporabljate za upravljanje svojih Podatkov, navedbo svojih tržnih izbir in preferenc itd. na enem mestu na svoji strani za stranke za vse blagovne znamke, za katere ste priznani uporabnik.

Kdo ima dostop do mojih podatkov?
Vaše podatke posredujemo le, kadar je to nujno potrebno, in le naslednjim tretjim osebam:
 • Našim partnerskim podjetjem, samo če ste dali soglasje;
 • Našim dobaviteljem, da izpolnijo zgoraj opisane namene ali opravijo nalogo v našem imenu (vključno s podporo prodaji, oglaševanjem, tržnimi raziskavami ali storitvami za stranke in upravljanjem računov, zagotavljanjem izdelkov ali storitev zdaj ali v prihodnosti ali za dodeljevanje nagrad, tekmovanj ali promocij);
 • Našemu ponudniku storitev za upravljanje pregledov. Naši ponudniki storitev bodo imeli dostop do podatkov, ki jih predložite ob oddaji recenzije.
 • Kupcu našega podjetja v primeru prevzema;
 • Tretji osebi, če to zahteva ali dovoljuje zakon ali veljavna zakonska določba, sodni nalog ali predpis ali če je takšno razkritje potrebno v zvezi s preiskavo ali postopkom v državi ali drugi državi.

V skladu z zakonskimi določbami (zlasti členom 6(1) Evropske uredbe o varstvu podatkov in uvodno izjavo 48 iste uredbe) lahko vaše podatke razkrijemo družbam v skupini SEB za notranje upravne namene.

Če pride do zgoraj opisanega prenosa v državo zunaj Evropske unije, bomo izvedli ukrepe za zaščito vaših podatkov v skladu z veljavno zakonodajo. Podobno velja, če se nahajate zunaj EU, bodo vaši Podatki preneseni znotraj EU, kjer bodo obdelani v skladu z zakonskimi določbami Evropske uredbe o varstvu podatkov.

Kako dolgo hranite moje podatke?

Vaše podatke hranimo v času trajanja poslovnega razmerja in tako dolgo, kot je potrebno za izpolnjevanje namenov, določenih v teh pogojih poslovanja. Po preteku tega obdobja bomo vaše Podatke hranili izključno zaradi izpolnjevanja naših zakonskih ali regulativnih obveznosti ali zaradi uveljavljanja pravice ali pogodbe.

Moje pravice do podatkov

Katere so moje pravice?
V skladu z veljavnimi zakonskimi določbami vam podeljujemo naslednje pravice:

Pravica do dostopa

Od nas lahko zahtevate dostop do vseh ali dela svojih podatkov.

Pravica do popravka

Od nas lahko zahtevate, da popravimo vse ali del vaših podatkov, ki so morda netočni ali zastareli.

Pravica do izbrisa podatkov

Od nas lahko zahtevate, da izbrišemo vse ali del vaših podatkov, zlasti če podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani, ali če umaknete svoje soglasje za obdelavo podatkov.

Pravica do nasprotovanja

Kadar koli lahko ugovarjate obdelavi vaših podatkov zaradi zakonitih interesov, ki jih zasledujemo. Vendar vas opozarjamo, da lahko ne glede na vašo zahtevo nadaljujemo z obdelavo vaših podatkov, če obstajajo zakoniti ali nujni razlogi, ki upravičujejo obdelavo vaših podatkov, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Pravica do omejitve
V naslednjih primerih lahko zahtevate, da se vaši podatki obdelujejo omejeno (brez obdelave, samo shranjevanje):
 1. obdobje, ki je potrebno za preverjanje točnosti vaših podatkov po vašem ugovoru glede točnosti vaših podatkov;
 2. če menite, da je obdelava nezakonita, in želite namesto izbrisa podatkov zahtevati omejeno uporabo podatkov;
 3. če ne potrebujemo več obdelave vaših podatkov, vendar jih vi potrebujete za registracijo, uveljavljanje ali obrambo vaših pravic;
 4. če nasprotujete obdelavi vaših Podatkov in želite omejiti njihovo uporabo, medtem ko se izvajajo preverjanja, da se ugotovi, ali zakoniti razlogi, ki jih navajamo, upravičujejo nadaljnjo obdelavo Podatkov.
Pravica do prenosljivosti

Vaše podatke lahko zahtevate, da se prenesejo tretji osebi, če ste dali soglasje za zbiranje vaših podatkov ali če so bili vaši podatki zbrani za izvajanje pogodbe.

Pravica do preklica privolitve

V primeru obdelave, ki se izvaja na podlagi vaše privolitve ( ), boste lahko svojo privolitev kadar koli preklicali.

Pravica do nadzora podatkov v primeru smrti

Pravico imate, da nam daste navodila, kaj lahko storimo z vašimi podatki po vaši smrti.

Kako lahko uveljavljam svoje pravice?

Svoje pravice lahko uveljavljate tako, da kliknete povezavo za upravljanje podatkov na strani za stranke, neposredno na strani "Pišite nam" ali stopite v stik s podporo strankam na telefonski številki, ki je navedena na spletnem mestu/aplikaciji.
Prav tako imate pravico vložiti pritožbo pri organu za varstvo podatkov.

Vaše tržne preference

V skladu z vašimi željami lahko prejemate promocijske in komercialne ponudbe, ki bi vas lahko zanimale glede na vaš profil, o izdelkih in storitvah, ki jih ponujajo spletna mesta in aplikacije ene ali več blagovnih znamk Groupe SEB, po pošti, elektronski pošti, SMS sporočilih in potisnih obvestilih ter po potrebi od naših partnerjev.
Prejemanje takšnih tržnih sporočil lahko kadar koli odjavite prek povezave za odjavo v sporočilu ali prek funkcij na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku za potisna obvestila ali s prijavo na svojo stran za stranke.